INFO

Jag bjuder in er att pröva Amerikansk massage. Vad är Amerikansk massage?


Det är min form av massage som jag har lärt mig från mina Amerikanska studier av Precision Neuro Muscular Therapy (PNMT), Trigger Point  Therapy (TrP), Muscle Energy Technique (MET), Hesch Method, och nu har jag börjat med fascia.


Fascia är vävnaden under skinnet och vätskan den befinner sig i, också känd som Extra Cellular Matrix (ECM). Fascia är latin för “band”, och dess kollagen vävnad förbinder stortån till knäet, till höften, till ländryggen, till axlarna, till nacken, till lillfingret och tillbaks till huvudet. ECM badar fascian i en flytande stärkelsehaltig protein soppa som kallas polymer.


Dr Carla Stecco, en Italiensk forskare och en medicinsk läkare framlägger att fascian kan vara begränsad över musklerna. Följaktligen, en löpare kan ha smärta pga. att fascian inte glider eller rör sig. Sträckning av fascian ger smärta och minskar rörelseförmågan.

Stretcha löser INTE problemet och kan i vissa fall orsaka mer smärta.


Massage kan jämföras med en torktumlare. Torka tvätt på torkställning gör tvätten stel. Rörelsen i en torktumlare ändrar molekylernas bindning i tyget, därav känns tyget mjukare och formbarare. På samma sätt kan massage ändra kollagen och elastin bindningen med fascian och annan bindväv.

Copyright @ All Rights Reserved